Toiveet näkyviksi

Asukkailta kerätyn tiedon vaikuttavuus lisääntyy, kun sitä havainnollistetaan ja visualisoidaan. Erilaiset yhteenvedot ja karttaesitykset ovat hyödyllisiä, mutta usein ne ovat aika tylsiä. Tarvitaan uusia ja innostavia esitystapoja.

Kuvataiteilija Maikku Huovila ja valotaiteilija Nina Sivénin aika- ja paikkasidonnainen valotaideteos LEE136 valaisi eilen lauantaina Sipoon Nikkilän Juhlatalon ikkunat. YLEn Radio Vegan haastattelussa taiteilijat kertovat, että teoksen tarkoituksena oli tuoda esiin taiteilijoiden toive saada rakennus tarkoituksenmukaiseen käyttöön. Nyt tyhjillään ja hyvin vähäisellä käytöllä oleva rakennus on osa Nikkilän historiaa ja siellä on aikoinaan järjestetty mm. tanssiaisia ja konsertteja. Akustiikkansa puolesta tila sopisi edelleen hyvin konserttikäyttöön.

Maikku Huovilan ja Nina Sivénin taideteos LEE136 paikka- ja aikasidonnainen taideteos tekee näkyväksi taiteilijoiden ja nikkiläläisten toiveita. Kuva taideteoksen blogisivustolta polku2013stig.wordpress.com 3.2.2013.
Maikku Huovilan ja Nina Sivénin taideteos LEE136 paikka- ja aikasidonnainen taideteos tekee näkyväksi taiteilijoiden ja nikkiläläisten toiveita. Kuva taideteoksen blogisivustolta polku2013stig.wordpress.com 3.2.2013.

Mielestäni taideteos tekee näkyväksi myös nikkiläläisten unelmaa. Maikku Huovilan Oranssijopo-taidenäyttelyssä kerättiin viime kesänä asukkaiden unelmia Nikkilästä. Juhlatalo oli yksi merkintöjä runsaasti kerännyt kohde. En tiedä, onko tämä ollut taiteilijoiden tavoitteena, mutta itse näen teoksen myös tapana konkretisoida kerättyjä mielipiteitä fyysisessä ympäristössä.

Kiitokset taiteilijoille vaikuttavasta teoksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *