Joukkovoimalla syntyy unelmien Finnoo?

Joukkoenkelissä siirrytään keskustelusta tekoihin. Joukkoenkelissä voit jakaa unelmasi. Siitä muodostuu uusi unelma, jota kuka tahansa voi tulla mukaan edistämään.”

Näin Joukkoenkelin tarkoitusta kuvailevat itse sen kehittäjät. Kyseessä on uusi innovatiivinen sovellus, ideoiden lanseeraus- ja jatkokehittelyalusta. Sen taustalla on muutos kohti yhteistyön aikakautta. Päätösten sanelu ylhäältä alas ei ole tämän ajattelun mukaista vaan toimenpiteet kehitetään avoimessa vuorovaikutuksessa.  Tarkoituksena on, että idea, kehittäjä, toteuttaja ja hyötyjä voivat kohdata, jotta asiat todella lähtevät toteutumaan. (1)

Juuri näiden haasteiden parissahan kunnissa pyöriskellään. Vaikka tiedettäisiin, mitä pitäisi tehdä, kunta yksin ei pysty toteuttamaan kaikkea. Jo toimijoiden yhteen kokoaminen on haastavaa ja työlästä. Toimivaa apuvälinettä siis tarvitaan, mutta sekään ei yksin riitä. Ajattelunkin on muututtava.

Kuva Joukkoenkeli-sivustolta
Joukkoenkeli Finnoon kehittämisessä. Kuva sivustolta 14.10.2012.

Espoo on ottanut Joukkoenkelin käyttöön Finnoon kehittämisessä. Kaupunki haastaa Finnoo-sivustolla toimijat mukaan unelmoimaan ja toteuttamaan unelmia:

”Sinä tiedät, miten haluat asua. Sinä tiedät, miten haluat työskennellä. Sinä tiedät, miten haluat elää. Kehitä ja toteuta oma unelmasi Finnooseen yhdessä muiden kanssa.”

Avautuukohan Joukkoenkelin tarkoitus suurelle yleisölle tämän alustuksen perusteella? Koska kyseessä on aivan uudenlainen sovellus, joka vieläpä perustuu uudenlaiseen ajattelutapaan, pitäisi mielestäni kertoa tarkemmin, mitä tavoitellaan. Ideoiden esittämisestä on vielä pitkä matka siihen, että toimijat lähtevät niitä todella toteuttamaan.

Hienoa kuitenkin, että Espoo on lähtenyt ennakkoluulottomasti kokeilemaan työkalua! Toivottavasti muutkin kunnat innostuvat mukaan ja sanoma leviää.

  1. Timo Berry, Taneli Heikka, Riku Siivonen. 2012. Yhteistyön aikakausi. White paper 18.9.2012.

Yksi vastaus artikkeliin “Joukkovoimalla syntyy unelmien Finnoo?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *