Kartoittaja.fi Tuusulan kunnan yleiskaavatyössä

Tuusulassa ollaan tyytyväisiä Kartoittaja.fi-nettikarttapalveluun. Kunta kirjoittaa uutisessaan, että yleiskaavatyöhön liittyvään viheraluekyselyyn saatiin runsaasti hyviä kommentteja. Kunnan kaavasuunnittelijalta  sain myös kuulla, että kommenttien analysointi sujui ongelmitta. Tiedonkeruun aikana kommenttien kertymistä oli mahdollista tarkastella netissä, ja lopuksi aineisto siirrettiin kunnan paikkatietojärjestelmään erillisenä tiedostona analysointia varten. Loppuraportti on julkaistu Tuusulan sivuilla.

Tuusulan viheraluekysely toteutettiin kartoittaja.fi palveluun. Lähde: Tuusulan kunnan www-sivut.

Käytettävyysnäkökulmasta katseltuna karttakäyttöliittymässä on muutamia epäkohtia, kuten karttakommenttien erikoinen sivutustapa. Kommenttien tarkastelua hieman häiritsee se, että kaikkia kommentteja ei saa kartalle näkyviin yhdellä kertaa, vaan ne on sivutettu kommentin jättämisajankohdan mukaan. Kommenttien rajaamiseen kartalla voisi mielestäni jättää tekemättä tai sitten antaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää itse, mitä kommentteja kartalla näytetään.

Haku-toiminto ansaitsee kiitokset, kunhan ensin hoksaa, että se kohdistuu paikan- ja kadunnimiin. Haku ei siis liity kommenttien sisältöihin, kuten ensin voisi kuvitella.

Ilmeisesti nämä pienet käytettävyyskukkaset eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet kyselyn käyttökokemukseen sen suuremmin. Kuntalaiset ovat ottaneet positiivisesti vastaan tämän uuden tavan osallistua. Kaikenkaikkiaan kartoittaja.fi onkin yksinkertainen ja toimiva kommentointityökalu, jota voi suositella monenlaisiin suunnitteluhankkeisiin asukasnäkökulman kartoitukseen!

Lisätietoa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *