Lisää kaavoitusta Facebookissa

Siitä on hieman yli vuosi, kun totesin teidän lukijoiden avustuksella, että ei yhdeksän, vaan ainakin kymmenen kaavoitusorganisaatiota on Facebookissa. Vuodessa ehtii tapahtua paljon, joten nyt on aika päivittää tilanne.

Vuoden aikana Facebook-sivun ovat avanneet ainakin Jyväskylän kaupunkisuunnittelu ja Tampereen asemakaavoitus. Kuvassa somepöllöni Häästäk esitteleekin juuri tätä Tampereen sivua.

Vantaan kaupunkisuunnittelu -sivun nimi on muuttunut ja on nykyään Vantaan kaupunki suunnittelee ja rakentaa. Sivulla yhdistyy maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialat. Helsinki on organisaatiomuutoksen myötä muuttanut sivunsa nimeksi Helsingin kaupunkiympäristö ja muutama muukin sivu on saanut uuden nimen ja käyttäjänimen, ja sitä myötä linkitkin ovat muuttuneet.

Ihan äskettäin, itse asiassa eilen, myös oma työorganisaationi lähti Facebookiin Sipoo rakentaa ja kehittää -sivulla, jossa yhdistyy kaavoitus, kehittäminen ja rakentaminen kahden eri osaston yhteistyönä. Saatatte huomata siinä yhtäläisyyksiä Vantaan sivuun. 😉

Tällä hetkellä lista Facebookissa olevista kaavoitusorganisaatioista näyttää siis tältä:

Kerrothan taas, jos joku puuttuu listalta?

Näyttää siltä, että Facebook-sivuilla on kaksi erilaista mallia: yhteen toimialaan perustuva tai osastorajat ylittävä malli. Lienee makuasia, kumpaa suosii, mutta itse pidän jälkimmäisestä enemmän. Uskon myös, että asukkaille rakentamisen, suunnittelun ja kuntakehittämisen kokonaisuus hahmottuu parhaiten kokonaisuutena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *