Yhdeksän uskaliasta Facebookissa

Facebook likes

Tarkistin juuri tilanteen: yhdeksän suomalaista kaupunkisuunnittelu- ja kaavoitusorganisaatiota on tähän mennessä avannut oman sivun Facebookiin. Fanitan teitä kaikkia ja odotan innolla, kuka on kymmenes. =)

Facebookissa ovat siis tällä hetkellä ainakin nämä:

Puuttuuko joku listalta?
(Muokattu 8.10.2016: Kouvolan kaupunkisuunnittelu lisätty listaan, eli yhteensä kymmenen organisaatiota nyt Facebookissa.)

Miksi organisaationa Facebookiin?

Facebook on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista some-palveluista. Siellä, jos missä, tavoitatte kuntalaisia ja muita kohderyhmiä.

Kaavoitusorganisaation oma FB-sivu on mielestäni tarpeen, jotta ylläpito voidaan jakaa niille, jotka asioista parhaiten tietävät. Kuntien yleisiä FB-sivuja päivittävät usein tiedottajat tai muut vastuuhenkilöt, joilla ei ole erityisosaamista kaavoitusasioista. Ylläpitoa voi toki jakaa, mutta enpä ole kuullut kunnasta, jossa kaavoittajalla olisi oikeus julkaista viestejä kunnan FB-sivulla.

Ideaalitilanteessa homma voisi mennä vaikka näin:

  • kaavoittaja tai suunnittelija päivittää omaan työhönsä liittyviä asioita organisaation Facebook-sivulle
  • kaavoittaja myös seuraa julkaisuunsa tulevia kysymyksiä tai kommentteja,
  • kunnan tai kaupungin yleisen FB-sivun ylläpitäjä jakaa kaavoitusorganisaation omalta sivulta ennalta sovitut, ainakin tärkeimmät asiat kunnan FB-sivulle,
  • näin tieto leviää, se on paikkansapitävää ja mahdollisista keskusteluista otetaan koppi.

Jos haluat organisaatiosi olevan se kymmenes Facebookissa, mutta et tiedä, mitä tehdä, apua on saatavilla.

PS. Kerään vuoden loppuun asti esimerkkejä kaupunkisuunnittelussa käytetyistä some-palveluista. Ilmoita oma esimerkkisi, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Tallenna

2 vastausta artikkeliin “Yhdeksän uskaliasta Facebookissa

    1. Kiitos, Timo! Facebookin hakutoiminto ei vaan millään halunnut näyttää minulle tuota Kouvolan sivua. Onkohan vielä muita, jotka on mennyt ohi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *