Kevytraportointia

Muistojen Nikkilä -Instagram-sivu

Kysely päättyy, analysointi on käynnissä ja loppuraporttia jo kysellään. Ulkopuolelle näyttää siltä, että mitään ei tapahdu. Tuttu tilanne?

Muistojen Nikkilä -projektissa minulla on käynnissä kokeilu, jossa julkaisen makupaloja karttakyselyn tuloksista ennen analyysin valmistumista. Itse asiassa ensimmäiset poiminnat julkaisin jo kyselyn ollessa vielä auki.

Muistojen Nikkilä kerää muistoja ja kokemuksia Nikkilän vanhoista rakennuksista ja paikoista sosiaalisen median ja karttakyselyn avulla. Kysely toteutettiin keväällä 2016 yhteistyössä Mapita Oy:n kanssa Maptionnaire-työkalulla ja se päättyi heinäkuun lopussa.

Lopullisen raportin valmistumista odotellessa olen jakanut pieniä paloja kyselyn tuloksista Instagramin kautta. Nyt yhteenvedot tärkeimpiin rakennuksiin liittyvistä muistoista ja lyhyet lainaukset nasevimmista lausahduksista elävöittävät projektin Instagram-tiliä ja keräävät ihan mukavasti tykkäyksiäkin.

Instan kautta sisältöjen jakaminen myös muihin kanaviin on ollut helppoa. Kuvia on jaettu Facebookissa ja Twitterissä, ja lisäksi kaikki julkaisut tulevat näkyviin Nikkilän uudelle sivustolle osoitteeseen www.nikkilanickby.fi. Aikomuksena on myös tehdä julkaisuista Storify-kooste myöhempää käyttöä varten.

Mitä hyötyä tästä sitten on? Ainakin olemme saaneet aikaan kivan näköisen Instagram-sivun. Samalla on luotu hieman erilainen tapa jalkauttaa kyselyn tuloksia. Lisäksi aineiston läpikäynti pieninä palasina on ollut kevyttä ja hauskaa. Ja kukapa tietää – ehkä tällä on vaikutusta laajemminkin Nikkilän maineeseen ja imagoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *