Karttaikkunoita kaavasivuille, vihdoinkin!

Kuntien internet-sivustojen ja paikkatiedon integrointi näyttää vihdoin edistyvän. Espoo on lisännyt www-uudistuksen yhteydessä kaavasivuille karttaikkunat, joissa näkyy kyseisen hankkeen sijainti. Teknisesti kyse ei ole mistään uudesta tekniikasta. Esimerkiksi uutissivustoilla karttaikkunoita on ollut käytössä jo vuosia.

Espoon kaupungin kaavasivuilla on upotettu karttaikkuna. Lähde www.espoo.fi (21.3.2012)

Espoon kaavasivuilla karttaikkunassa näytetään suunnittelualueen sijainti. Kaavojen lähtötietoaineistokin on pääosin karttapohjaista. Karttaikkunassa voisi näyttää myös  esimerkiksi selvitystietoja ja suunnitelmia prosessin myöhemmässä vaiheessa.

Hommassa tarvitaan viestinnän, kaavoituksen ja paikkatietoasiantuntijoiden yhteistyötä. Kun nettisivustoja uudistetaan, kaavoituksen tulee tuoda esiin tiedon jakamiseen liittyvät tarpeet ja mahdollisuudet. Edellytyksenä tietysti on, että paikkatietojärjestelmästä on mahdollisuus julkaista tietoa esimerkiksi WMS- ja WMF-rajapintojen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *