Apps4Finland-kilpailussa ideoita osallistumiseen

Viime aikoina vuosittain järjestetyssä Apps4Finland-kilpailussa haetaan parhaita avointa dataa hyödyntäviä ideoita ja sovelluksia. Kilpailuun voi lähettää kilpailutöitä – ideoita, sovelluksia, visualisointeja ja datan avauksia 23.10.2011 asti.

Kaupunkisuunnittelu ja osallistuminen näkyvät tänäkin vuonna kilpailutöissä. Tähän mennessä on kertynyt kaksi aiheeseen liittyvää ideaa:

Kassisen ideassa kuvaillaan ideaali osallistumissovellus, jonka avulla kuntalaiset saavat tietoa ympäristön nykytilasta ja suunnitelmista sekä voivat osallistua suunnitelmien arviointiin. Viertolan Suomi nyt -idea on melko samanlainen. Ajatukset ovat hyviä ja aika tuttuja verkko-osallistumisen kehittäjille. On hienoa nähdä, että myös kaupunkisuunnittelun ulkopuolella nähdään todellinen tarve osallistumisen kehittämiselle – ja ideatkin näyttävät olevan saman suuntaisia. Tästä on hyvä jatkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *