Löytyykö kunnan some-palvelut?

Twitter logoSome-hakemisto parantaa kunnan some-palveluiden löydettävyyttä. On tilanteita, joissa some-palveluita ihan tosissaan etsitään kunnan nettisivuilta. Etsijä voi olla nykyinen tai tuleva kuntalainen, potentiaalinen asukas tai työntekijä, sijoittumispaikkaa etsivä yrittäjä – tai vaikkapa tutkija, kuten minä tällä kertaa.

Keräsin erästä tutkimustyötäni varten tietoa KUUMA-kuntien Twitter-käytöstä. Tuusulan ja Nurmijärven sivuilta löytyi helposti some-hakemisto, josta sain tarvitsemani tiedon ja linkit. Muiden kuntien osalta jouduin tekemään käsityötä: hakemaan tiliä kunnan nimellä Twitterissä, etsimään kunnanjohtajan nimen kunnan sivuilta ja hakemaan sitäkin Twitteristä samalla toivoen, ettei samannimisiä henkilöitä olisi satoja.

Lopputulos oli se, ettei kovin moni KUUMA-kunta tviittaa. Kunnan virallinen Twitter-tili löytyy Hyvinkäältä, Keravalta ja Kirkkonummelta. Ainoastaan Sipoossa ja Tuusulassa on tviittaavat kunnanjohtajat. Toimialojen omia Twitter-tilejä löytyy ainakin Nurmijärveltä (esim. Tiekunnossapito) ja Tuusulasta (esim. Tuusulan kuntakehitys), ehkä muualtakin.

Tämän jutun yksi tarkoitus on tarkistaa, löysinkö kaikki tviittaavat KUUMA-kunnat. Jään odottelemaan palautettanne… 😉

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *