Artikkeli suunnittelukilpailuihin liittyvästä verkko-osallistumisesta

International Journal of E-Planning ResearchTutkijakollegoideni Susa Erärannan ja Maarit Kahilan kanssa kirjoittamassani artikkelissa kerromme kaupunkisuunnittelukilpailuihin liittyvästä verkko-osallistumisesta. Artikkelissa avataan kahden ideakilpailun, Sipoon Jokilaakson ja Vaasan Palosaaren salmen kilpailuprosesseja. Artikkeli löytyy International Journal of E-Planning Research -julkaisun tuoreimmasta numerosta 1/2015.

Artikkeli on englanniksi, mutta tässä lyhyt tiivistelmä suomeksi:

Suunnittelukilpailuja käytetään Suomessa uusien ideoiden ja vaihtoehtoisten ratkaisujen etsimiseen. Perinteistä asiantuntija-arviointiin perustuvaa kilpailukäytäntöä kuitenkin arvostellaan siitä, että paikallisten asukkaiden näkökulmat eivät tule huomioiduksi. Mielipiteiden esiin nostamiseksi on useissa suunnittelukilpailuissa viime vuosina kehitetty ja testattu verkko-osallistumista. Artikkelissa kerromme, miten paikkatietopohjaisia arviointityökaluja ja arviointisivustoja on käytetty suunnittelukilpailuissa.

Tutkimuksessa selvitimme, miten osallistuminen voidaan järjestää kilpailuprosessissa ja miten kilpailuun osallistuvat suunnittelijat käyttävät osallistujilta saatua tietoa. Lisäksi tunnistimme asioita, jotka vaikuttavat kerätyn tiedon hyödyntämiseen. Tutkimus osoittaa, että internet-pohjaisten työkalujen avulla voidaan lisätä yleisön osallistumista kilpailuprosessiin sen eri vaiheissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *