Toimiiko se mobiililaitteissa?

Responsiivisuus on ajankohtainen haaste kuntien nettisivustojen kehittämisessä. Responsiivisuudella tarkoitetaan sivuston mukautuvuutta ja toimivuutta erilaisissa päätelaitteissa ja niiden erilaisilla näytöillä. Saman sivuston käyttöliittymä voi (ja pitääkin) näyttää aivan erilaiselta, kun sitä katselee kännykän näytöltä tai tietokoneen nettiselaimella.

Kaksi kolmesta huomioi responsiivisuuden

Kuntaliiton verkkoviestintäkyselyn mukaan responsiivisuuden huomioiminen kuntien verkkopalveluiden kehittämisessä on yleistynyt. Kyselyyn vastanneista kunnista kaksi kuntaa kolmesta kertoo ottavansa tai aikovansa ottaa huomioon eri päätelaitteiden vaatimukset verkkopalveluissaan. Vuonna 2013 vastaava luku oli 50 %.

Kuntaliiton verkkoviestintäkyselyn 2014 mukaan responsiivisuuden huomioiminen verkkopalveluiden kehittämisessä on yleistynyt. Lähde: Kuntaliitto / Tony Hagerlund 2014.
Kuntaliiton verkkoviestintäkyselyn 2014 mukaan responsiivisuuden huomioiminen verkkopalveluiden kehittämisessä on yleistynyt. Lähde: Kuntaliitto / Tony Hagerlund 2014.

Helsinki, Jyväskylä ja Kouvola edelläkävijöitä

Pikakartoitukseni perusteella Suomen kymmenestä suurimmasta kunnasta*) kolme on toteuttanut responsiivisen ulkoasun sivustolleen. Nämä edelläkävijät ovat Helsinki, Jyväskylä ja Kouvola. Haastan kaikki loputkin kunnat mukaan responsiivisten sivujen kehittämiseen. Mobiilikäyttö on tätä päivää. Sivustojen huono toimivuus käynnyissä ja tableteissa on ihan oikeasti ongelma.

Suomen kymmenestä suurimmasta kunnasta kolme on toteuttanut sivustolleen responsiivisen ulkoasun. Kuvakaappaukset Helsingin (www.hel.fi), Jyväskylän (www.jyvaskyla.fi) ja Kuopion (www.kuopio.fi) sivustoilta 8.6.2014.
Suomen kymmenestä suurimmasta kunnasta kolme on jo toteuttanut sivustolleen responsiivisen ulkoasun. Kuvakaappaukset Helsingin (www.hel.fi), Jyväskylän (www.jyvaskyla.fi) ja Kouvolan(www.kouvola.fi) sivustoilta 8.6.2014.

*) Suomen kymmenen suurinta kuntaa (kaupunkia) 06/2014: Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti ja Kouvola.

Lähteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *