Ruohonkärjet avaa keskustelua Helsingin seudun kehityskuvasta

Helsingin kaupunginosayhdistysten Ruohonkärjet-tiimi kirjoittaa sivustollaan Helsingin seudun kehityskuvasta 2050 ”Rajaton metropoli”.

Ruohonkärjet on ottanut roolin tiedon levittäjänä ja välittäjänä tiivistämällä tietoa ja nostamalla esiin omaa aluettaan koskevia näkökulmia. Artikkelin yhteydessä on myös linkki Facebook-sivulle, jossa on mahdollisuus kommentoida asiaa. Kuntien ja kaupunkien sivustoilta ei ainakaan pikaisen läpikäynnin perusteella löydy aiheeseen liittyviä vuorovaikutuskanavia. Näyttää myös siltä, että asiasta ole kuntakohtaisesti tiedotettu, vaan tiedottaminen on keskitetty Helsingin Seudun yhteisportaaliin (helsinginseutu.fi).

Miten kuntalaisten tulisi mielestäsi voida osallistua seudulliseen suunnitteluun?

Tiivistelmä Helsingin Seudun kehityskuvasta Helkan Ruohonkärjet-sivustolla. (Kuva sivustolta 12.2.2012)

Mikä Ruohonkärjet?
Ruohonkärjet-tiimi on Helsingin kaupunginosayhdistysten toimijoista koottu tiimi, joka pyrkii edistämään kansalaisasukkaiden lisääntyvää painoarvoa yhteiskunnan muutosvoimana. Ruohonkärjet -sivusto kokoaa kaupunginosien kehittämisestä kiinnostuneita asukasaktiiveja, tutkijoita, yrittäjiä ja virkamiehiä sekä edelläkävijäkaupunginosia.

Lue lisää Ruohonkärjet-sivustolta

Mikä Helsingin seudun kehityskuva 2050?
Helsingin seudun kehityskuva on laadittu alueelle, joka käsittää pääkaupunkiseudun kunnat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen sekä KUUMA-kunnat
Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Kyseessä on esitys metropolialueen yhteisen maankäytön, asumisen ja liikenteen kehittämisestä vuoteen 2050. Kehityskuva ei ole suunnittelua ohjaava instrumentti, vaan vapaamuotoinen asiakirja, jonka tarkoituksena on auttaa seudun toimijoiden yhteisen tahtotilan muodostamisessa.

Lue lisää raportista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *